Remekül sikerült az első Nagyavasi Piknik

Megosztás

Miskolc hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az első Nagyavasi Pikniket, kiváló hangulattal és programok özönével.

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az „Alsó soron – felsőfokon Nagyavasi Pikniket”. A Nagyavas alsó során szombat délelőtt 10 órától este 8 óráig tartó eseménysorral a szervezők célja az volt, hogy megismertessék a miskolciakkal ezt az alig látogatott városrészt. Meglátásuk szerint, a Nagyavas kiesik a Mélyvölgyben és a Kisavason megrendezett számtalan rendezvény forgatagából, pedig az itteni pincék is sok érdekes történetet rejtenek magukban, ezért a céljuk, hogy a Nagyavas is bekapcsolódjon Miskolc kulturális vérkeringésébe.

Az egész napos rendezvény gyermekprogramokkal kezdődött a Sityu pincénél, de a programokba a szomszédos 7-8 pince is beszállt. Volt főzőverseny is, és amíg a szülők főztek, a gyerekek lovaskocsikázhattak, meghallgathatták a 100 macska című mesét és bábokat is készíthettek. 

A délutáni programok a főzőverseny zsűrizésével kezdődtek. Aztán az érdeklődők Kapusi Krisztián vezetésével a jelentősebb nagyavasi pincékről tudhattak meg ismert emberekhez kötődő történeteket. Az egésznapos programot színesítette a veterán autók felvonulása, pincezene, könyvbemutató, latin tánctanulási lehetőség, és az Ildi Rider fellépése. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek